Jatko-opiskelusta

Deskriptiivinen case study väitöskirjan teosta keskittyen ongelmiin, menetelmiin, työkaluihin ja kaikkeen, mitä vastaan tulee, välillä keskittyen projektin yksityiskohtiin ja välillä yleistäen muita kiinnostavalle tasolle enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Nimi: Ph
Sijainti: Kuopio, Finland

Tämä blogi on päättynyt. Tarina jatkuu Kadoneen totuuden metsästäjässä.

2006-09-28

%#("/¤%:n natbib

Lyx käyttää oletusarvoisesti [1]-tyylisiä viittauksia, jotka eivät ole se standarditapa omalla alallani. Olen jo aiemmin yrittänyt saada vaihdettua käyttöön natbib-tyyliä, joka on muotoa (kirjoittaja vuosi). Silloin ei onnistanut ja annoin asian olla.

Tänä iltana rupesin sitten paneutumaan ja enpä sitten muuta olekaan ehtinyt tehdä. Tähän astiset lopputulokset ovat olleet joko ???-merkkejä referenssien kohdalla tai epäonnistuneita käännöksiä hämärillä virheilmoituksilla varustettuna. Käyttäjäystävällisyydestä ei tässä kohti ole ollut puhettakaan.

Tarpeeksi kauan surffaamalla ja erinäisiä menetelmiä kokeilleena olen sen verran saanut selville, että ongelma on .bib-tiedostossa, joka siis sisältää kaikki viitetiedot. Olen sitä hallinnoinut JabRefin avulla ja luottanut siihen, että se osaa noudattaa formaattia. No, ei näytä ihan niin suoraviivaisesti kaikki menevän. Ilmeisesti .bib-tiedostossa aiheuttavat ongelmaa $-merkit ja tabuloinnit. Ohjeiden löytäminen ei ole ollut helppoa ja kun tuo itse tiedostokin on ehtinyt kasvaa jo toista sataa kiloiseksi (n. 140 viitettä), niin kokeilut eivät ole innostaneet. Ei sillä, että muutenkaan niin hirveästi niitä innostaisi lähteä tekemään. Aika on rajallinen resurssi ja Lyx työkalu, jonka soisi toimivan ongelmitta.

Päätän avautumiseni tältä erää tähän. Seuraava suunta petiä kohti.

Edit: Piti sitten aamutuimaan jatkaa heti siitä mihin illalla jäi, kun jäi niin häiritsemään tuo. Syyllinen sitten lopulta löytyi:
url = {http://www.springerlink.com/openurl.asp?genre=article&id=doi:10.1007/11538394_22},
Ilmeisesti kyse on jollain tapaa tuosta kautta-merkistä ennen tuota viimeistä numerosarjaa, mutta en kyllä sen tarkemmin tiedä.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Onko tuo JabRef samantyyppinen kuin RefWorks? Refworksissä voi ainakin viittaustekniikan ja lähdeluettelon muodon (nimet ja vuosiluvut vai [1] vai joku muu) valita valmiista kymmenistä ellei sadoista tekniikoista, jotka ovat journaaleittain valikossa.
RefWorks on varmaan Oulun yliopistossakin (siellähän sinä oot?) tarjolla.

29/9/06 09:00  
Blogger Ph said...

Lyhyt vastaus: on. Saat pitemmän vastauksen paremmalla ajalla.

29/9/06 13:14  

Lähetä kommentti

<< Home