Jatko-opiskelusta

Deskriptiivinen case study väitöskirjan teosta keskittyen ongelmiin, menetelmiin, työkaluihin ja kaikkeen, mitä vastaan tulee, välillä keskittyen projektin yksityiskohtiin ja välillä yleistäen muita kiinnostavalle tasolle enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Nimi: Ph
Sijainti: Kuopio, Finland

Tämä blogi on päättynyt. Tarina jatkuu Kadoneen totuuden metsästäjässä.

2006-03-22

Verkottuminen kannattaa

Seuraan säännöllisesti erästä puoliakateemista foorumia, jonka teema liittyy hyvin läheisesti väitöskirjasuunnitelmiini. Eilen huomasin foorumilla kirjoituksen, jonka slovenialainen kirjoittaja on työstämässä väitöskirjaa ja teki siihen liittyvää kyselyä. Koska koin kuuluvani kyselyn kohderyhmään, ajattelin vastata kyselyyn ja käyttää samalla tilaisuutta hyväkseni kysyäkseni kyselijän näkemyksiä tutkimuskentästä, kun en kenenkään aihepiiriä tuntevan kanssa ole vielä aiemmin päässyt ajatuksia vaihtamaan.

Kirjoitin postin ja sain vastauksen. Kirjoitin vastauksen vastaukseen ja sain vielä vastauksen. Neljän sähköpostin ansiosta onnistuin saamaan huomattavasti paremman kuvan tutkimuskentästä. Kirjeenvaihto
- auttoi vahvistamaan joitain ajatuksiani, jotka olivat muodostuneet lukemieni artikkelien pohjalta.
- poisti muutamia vääriä ennakkoluuloja, jotka olivat muodostuneet, kun en tiennyt asioista tarpeeksi
- paljasti aukkoja tietämyksessäni. Tiedän nyt asioita, joihin joudun vielä perehtymään huomattavasti paremmin kuin tähän mennessä

Samat asiat saisi toki selville lukemalla artikkeleita, mutta se vaatisi vähintään puolenkymmenen sopivan artikkelin löytämistä ja lukemista. Vaikka saamani hyöty oli välitöntä, toivon, että vaihdettujen sähköpostien määrä ei jää neljään. Tarinan opetus: verkottuminen kannattaa.