Jatko-opiskelusta

Deskriptiivinen case study väitöskirjan teosta keskittyen ongelmiin, menetelmiin, työkaluihin ja kaikkeen, mitä vastaan tulee, välillä keskittyen projektin yksityiskohtiin ja välillä yleistäen muita kiinnostavalle tasolle enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Nimi: Ph
Sijainti: Kuopio, Finland

Tämä blogi on päättynyt. Tarina jatkuu Kadoneen totuuden metsästäjässä.

2006-03-19

Miksi blogata jatko-opiskelusta?

Olen jo pidempään yrittänyt metsästää blogeja, jotka keskittyisivät jollain tapaa jatko-opiskeluun tai väitöskirjan tekoon. Blogilistalta löytyy kuusi blogia hakemistosta väitöskirja ja kaksi blogia hakemistosta jatko-opinnot. Ei mikään kaksinen tarjonta siis. Opiskelu-hakemistosta löytyy melko sekalainen seurakunta blogeja, joista muutamaa gradun tekoon liittyvää on tullut seurattua.

Yleisesti ottaen linja tuntuu olevan, että ihmiset haluavat kirjoittaa omasta elämästään blogeissaan. He haluavat kertoa, missä ovat käyneet ja mitä ovat tehneet ja miten ovat asioita kokeneet. Ne kirjoitukset, joiden vuoksi itse joitain blogeja seuraan, tuntuvat usein tulevan sivulauseissa. Jokainen on toki oman bloginsa herra ja saa kirjoittaa tai olla kirjoittamatta ihan oman päänsä mukaan. Se, mitä blogeja lukevana ihmisenä olen jäänyt kaipaamaan, on blogi, joka keskittyisi jatko-opiskeluun teemana eikä blogia kirjoittavaan ihmiseen (seuraamistani blogeista paras esimerkki siitä, mitä tarkoitan, on Selling web design services).

Toinen (ja kolmas) aihealue, mistä olen blogeja yrittänyt metsästää, on tietojärjestelmätiede tai ohjelmistoliiketoiminta. Akateemisia blogeja olen onnistunut muilta aihealueilta löytämään, mutta tuntuu, että juuri se, mitä etsin, pysyy piilossa. En vielä jaksa uskoa, että toivomiani blogeja ei olisi olemassa, vaan että en vain ole niitä onnistunut vielä löytämään.

Miksi blogata jatko-opiskelusta? Kuten jo todettua, en vastaavaa blogia onnistunut löytämään. Uskon, että törmään kysymyksiin, joita muillakin on tullut vastaan, ja toivon mukaan niistä kirjoittaminen helpottaa vastausten löytymistä. Toisaalta asioiden laittaminen ruudulle auttaa usein selkiyttämään omaa ajattelua ja kirjoittaminen blogiin tuntuu mielekkäämmältä kuin notepadilla omalle kovalevylle.