Jatko-opiskelusta

Deskriptiivinen case study väitöskirjan teosta keskittyen ongelmiin, menetelmiin, työkaluihin ja kaikkeen, mitä vastaan tulee, välillä keskittyen projektin yksityiskohtiin ja välillä yleistäen muita kiinnostavalle tasolle enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Nimi: Ph
Sijainti: Kuopio, Finland

Tämä blogi on päättynyt. Tarina jatkuu Kadoneen totuuden metsästäjässä.

2006-03-16

Miksi jatko-opiskella?

Miksi minun tulisi ruveta jatko-opiskelijaksi? Sen kun tietäisi. On kuitenkin yksi tutkinto jo olemassa, hyvä työpaikka ja vaimo ja lapsia. En ole suuntaamassa akateemiselle alalle eli väitöskirja ei ole välttämättömyys. Työskentelen yksityiselle sektorilla, jossa papereita enemmän merkitsee käytännön osaaminen. Iltaisin on jo ihan tarpeeksi puuhaa perheen kanssa touhutessa.

Jostain syystä jatko-opiskelu on ollut kauan haaveena. Nyt kun olisi aika todellisuudessa se aloittaa, rupeankin miettimään olenko todella tietämässä, mitä olen tekemässä. Teenkö sitä vain sen takia, että teen sitä?

Toisaalta, jos haluaa saavuttaa jotain enemmän, on kai toimittava hiukan irrationaalisesti. Ehkä jatko-opiskelussa on jotain samaa kuin yrittäjyydessä; pientä hulluutta repiä itsestään enemmän irti kuin on aina järkevää.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Olen itse kahden vaiheilla sen suhteen, että lähteäkö jatko-opiskelijaksi vai ei. Tilanteeni on kuitenkin erilainen kuin sinulla. Jatko-opintoihin hakeminen ja mahdollinen sisäänpääsy voisi olla minulle tae vakaammasta asemasta työelämän puolella. Pohdintaa ja päätöksiä, sitä se on ;)

19/3/06 10:01  

Lähetä kommentti

<< Home